P.H.A.T

P.H.A.T står för Power Hypertrophy Adapitve Training. Som namnet indikerar lite är syftet med programmet att träna både styrka och muskeltillväxt. Ofta väljer ett träningsprogram det ena eller det andra. För styrka tränar du med tung vikt och få reps medan muskeltillväxt prioriterar många reps med längre vikt. Detta program försöker att slå ihop båda dessa principer. Grundaren Layne Nothon anser att det finns en så pass kraftig korrelation mellan styrka och muskeltillväxt att de måste tränas tillsammans. Styrka ger tyngre lyft och mer volym i din träning som gör att dina muskler växer snabbare, mer muskelmassa ger ökad styrka. De hänger ihop helt enkelt.

PHAT training Program

Upplägget består av hela 5 workouts. Under 2 av dessa ska du fokusera lite mer på Powerlifting med tunga vikter och färre reps. De följande tre passen fokuserar på hypertrophy dvs muskeltillväxt med många reps och lägre vikt. Kroppen delas först upp i över och underkropp under dina två power dagar. Under de nästkommande tre passen delas kroppen in i 3 delar. Veckans workout 3 handlar om rygg och axlar, workout fyra handlar om ben och den femte och sista workouten kör igenom bröst och armar. Fem pass per vecka är mycket så du måste vara dedikerad för att klara av P.H.A.T.

Genom de 5 passen kommer du att träna igenom kroppens muskler 2 gånger per vecka vilket ger dem bra utveckling.

Dina träningspass kommer också att bli långa så vi rekommenderar bara detta program för de som har gott om tid och disciplin i sin träning. Programmet passar väl för de som tränat ett drygt år ända upp de hyggligt avancerade lyftare.

När det gäller progression eller viktökning ska du sikta på att öka de tunga överkroppsövningarna md 2,5 kilo per vecka och 5 kilo för benövningar. Detta gäller de tunga övningarna. För isolationsövningar kan du öka mindre men se hela tiden till att öka vikten vecka för vecka när du klarar av att utföra alla reps.

När du tränat PHUL i ca 4 veckor kan det bara en bra idé att köra en lugnare vecka men lägre vikt på alla lyften så att kroppen får återhämta sig lite.

Träningsupplägg

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Träningsprogram