Kickbacks

Träningsdetaljer för Kickbacks

 • Primary Muscle
  Triceps
 • Secondary Muscle
 • Equipment
  Hantel
 • Level
  Lätt

Muskelgrupper och syfte

Kickbacks för triceps är en väldigt bra hemmaövning men den fungerar precis lika bra på gymmet. Det är dessutom en enkel och bra övning om du är ny på gymmet. Det är viktigt hur du håller kroppen under övningen och hur långt du går i rörelsen så att du inte tappar kontakt med muskeln.

Startposition Kickbacks

Ställ dig vid en bänk och placera det knä som är närmast bänken ovan på den. Det andra benet ska vara i marken. Luta dig framåt och placera även armen som är närmast bänken ovanpå den. Se till att din rygg inte är krökt utan rak samtidigt som din överkropp lutar ca 30 grader mot golvet. Din nacka ska ligga i linje med din rygg, inte titta upp eller böjas ned.

Lyft nu upp den andra armen som också håller i hanteln tills dess att överarmen ligger parallellt med golvet, din armbåge ska i detta läge ligga lite bakom din rygg i höjd. Underarmen låter du hänga rakt ned i 90 graders vinkel mot överarmen. Detta är ditt startläge.

Utförande

Övningen går nu ut på att långsamt räta ut armen bakåt samtidigt som överarmen och resten av kroppen är helt stilla. Du ska absolut inte gunga och swinga upp vikten utan den ska långsamt åka bakåt tills dess att din arm rätats ut. Pressa ut i toppläget så att du verkligen känner din triceps och gå långsamt tillbaka ned igen med underarmen. Stanna i 90 graders läget och börja sedan pressa vikten bakåt igen. Går du längre tillbaka än till 90 graders läget tappar du kontakten med triceps och övningen ger ett sämre resultat.

Stående

Du kan även utföra övningen ståendes med båda händerna samtidigt (som filmen ovan)

Tips för Kickbacks

 • Se till att överkroppen är rak men att den lutar 30 grader mot golvet
 • Placera överarmen helt parallell med golvet, då kommer armbågen att ligga över ryggen något i höjd
 • Tänk på att enbart arbeta med att röra underarmen, hela kroppen i övrigt ska vara stilla
 • Utför övningen kontrollerat åt båda hållen, håll emot på vägen tillbaka
 • Håll gärna kvar en kort stund i toppläget och pressa ur dina triceps

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises