Övningar för alla muskler

Vår övningsbank innehåller massor av övningar för hela kroppen. Oavsett om du vill träna enbart biceps eller hela kroppen i stora tunga lyft har vi övningarna för dig! Allt presenteras med video, text och detaljer om vilka muskler som främst kommer att få arbeta. Gå in på varje enskild kroppsdel nedan och inspireras av nya övningar och utmaningar.

övningar för styrketräning

Varför har vi en övningsbank?

Ett av de största problemen med att träna länge är att du lätt trillar in i en rutin som du kör om och om igen med samma övningar. Kroppen vänjer sig vid motståndet och den stressas mindre. Följden blir att kroppen slutar möta motståndet med nya muskler och din tillväxt blir sämre. Genom att då och då byta och tillföra variationer i en övning eller rörelse chockar du kroppen på nytt och den börjar växa. Därför är en övningsbank med nya övningar och inspirationer bra även för dig som är rutinerad på gymmet.

Övningsbanken passar också perfekt för dig som är ny på gymmet. Gå bara igenom de muskelområden du ska träna och testa dig fram bland alla övningar. Var noga med tekniken och läs våra tips så att du inte skadar dig. Med tiden kommer du att hitta dina favoriter och då kan du börja variera med tyngre vikt och hur många reps och sets du ska köra i varje workout.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Mer om vår övningar

Teknik, tips och utförande

Det är extremt viktigt att lyfta rätt när du styrketränar. Detta gäller på enkla övningar med låg vikt men framförallt när du ska börja lyfta lite tyngre. Det finns en stor skaderisk om du lyfter fel. Tänk därför alltid på att sätta tekniken först innan du ökar motståndet. Alla våra övningar beskrivs med video, text och informationsrutor om vilka muskler som tränas mm. Läs på om övningen noggrant innan du börjar köra den.

Variation

Variation är bra i träning för att utmana musklerna på nya sätt och rörelser. När man chockar musklerna bryts de ner för att sen under återhämtningen byggas upp. Med mer variation i din träning stimulerar du just den muskelaktiviteten och ökar på så sätt din muskeltillväxt. Det är därför bra att testa flera olika övningar som belastar en och samma muskel för att den ska växa optimalt.

När du inte hinner till gymmet

Många av oss lever ett hektiskt liv med jobb, hem och familj. Ibland finns det ingen tid över till gymmet men du vill ändå träna? Igen fara, i vår övningar finns det massor av övningar med enbart kroppsvikt och ännu fler om du har tillgång till en hantel hemma.

Som nybröjare

Har du äntligen bestämt dig för att börja träna? Först och främst, bra jobbat! Det kan vara ett av de viktigaste hälsobesluten du tar i ditt liv. Första gången på gymmet kan vara smått skrämmande med massor av maskiner, tunga vikter och människor som ser ut som om de vore födda på gymmet. Oroa dig inte, i vår övningar kan du enkelt hitta övningar utefter kroppsdel eller vilken form av träning du är ute efter. Träning har en inlärningsprocess precis som allt annat i livet. Ta det lugnt, lär dig tekniken och öka vikten sen. Resultaten kommer att komma.

Vi hoppas att du kan inspireras av vår övningar. Kör hårt!