Äggost

  • Näringsvärden per portion

Äggost

Äggost låter kanske inte som den mest tilltalande efterrätten. Sanningen är den att det är en väldigt proteinrik efterrätt som passar perfekt för den som tränar mycket. Dessutom är den kolhydratsnål för dem som deffar eller vill gå ner i vikt.

Efterrätter kan vara ett svårt gebit när man deffar eller vill gå ner i vikt. De innehåller ofta för mycket socker, för mycket onyttiga fetter eller en kombination av båda. De finns dessutom överallt och många förväntar sig en efterrätt när man, till exempel, är värd för en middagsbjudning. Äggost kanske inte låter som världens godaste, men det är definitivt en efterrätt som passar den som tränar perfekt, tack vare dess träningsvänliga innehåll. Glöm inte att äggosten även med några knep kan göras otroligt god. Stevia eller Agavesirap to the rescue! Ge i alla fall efterrätten en chans, vi rekommenderar den skarpt när man deffar eller vill gå ner i vikt.

Till den här speciella efterrätten krävs en äggostform som man kan köpa i alla affärer som säljer köksutrustning och husgeråd. Den är gjord av gummi och har hål i sig som ett durkslag.

Ge äggosten en chans idag!

Ingredienser: 3-4 portioner

  • 9 ägg
  • 1 paket gräddfil (5dl)
  • 3 dl grädde
  • 1,5 l mjölk

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, grädde och gräddfil i en kastrull och tillsätt mjölken under omrörning. Blandningen ska skära sig men den får absolut INTE koka, passa den noga.
  2. Ta av kastrullen från spisen, sätt på ett lock. Låt stå i 10-15 min. Ös upp i formen och låt den rinna av.
  3. Om du vill kan du ha sötningsmedel eller stevia i blandningen, då blir den lite godare! Originalreceptet har 3 matskedar socker i som skiktas i lager medan man häller blandningen i formen.
  4. Avnjut!

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Recept