Dynamisk stretch framsida lår

Muskelgrupper och syfte

Dynamisk stretch framsida lår, stretchar både framsidan av låret och höftböjaren som ofta är tighta och negativt påverkar rörligheten i höften. Rörlighetsövningen gör att du kan undvika ett dagligt problem som många lider av: dålig rörlighet i höftområdet. Vissa har det genetiskt, vilket är svårare att påverka. Vi skulle dock rekommendera att man tränar muskler som håller upp höftböjaren och stretchar området ordentligt i förebyggande syfte.

Summa summarum: glöm inte att jobba på rörligheten i höftböjaren, men även omgivande muskler, för att undvika skador (även på längre sikt).

Utförande Dynamisk stretch framsida lår

Ställ dig halvknästående med ett knä och en fot i golvet. Greppa ena foten med motsatt hand och sätt den fria handen i golvet som stöd. Om du har svårt att komma ner i den här positionen kan du greppa en bänk eller något med liknande höjd som stöd istället för golvet.

Starta med höften/rumpan ganska långt bak, där du inte känner någon stretch. Spänn därefter skinkan på den sidan du stretchar, dra foten lätt mot dig och driv fram höften för att få stretch i framsida lår och främre delen av höften. Håll en sekund och slappna därefter av i skinkan igen när du kommer tillbaka till utgångsläget.

Tips

Spänn alltid skinkan när du driver in höften i stretchläget för att komma så djupt som möjligt i stretchen.

Muskelkarta

1

dynamisk stretch framsida lår muskelkarta

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises