Squat to stand

Muskelgrupper och syfte

Squat to stand är en rörlighetstränande kroppsövning som är bra inför t.ex. knäböj. Älskar du knäböj men känner att du är begränsad i rörligheten som krävs för korrekt utförande? Testa att köra några squat to stand som uppvärmning. Övningen stretchar ut baksida lår och vaderna i första rörelsen och när du kommer till den djupa knäböjspositionen sträcker du ut ländryggen ordentligt. Du aktiverar dessutom alla stabiliserande- och hållningsmuskler. Utöver detta får du också en lättare träning i lår och sätesmusklerna eftersom du i princip utför en lite långsammare och längre version av den traditionella knäböjen.

Utförande Squat to stand

Ställ dig I din startpositionen för knäböj, dvs fötterna lite bredare än höftbrett och tårna pekandes lätt utåt.

Fall fram och greppa tårna eller främre foten med så raka ben som möjligt. Med helt raka armar och utan att släppa tårna, sätt dig ner i en djup knäböj med knäna utanför armarna. Tyngden på hälen. Väl nere i botten, brösta upp, dra axlarna bakåt och nedåt och försök svanka. Tryck samtidigt ut knäna. Håll 1-2 sekunder, slappna av och andas djupt. Kom därefter upp med rumpan igen till så raka ben som möjligt utan att släppa taget om tårna. Upprepa 5-10 gånger med målet att få lite bättre hållning i bottenpositionen varje gång.

Tips

Tyngden på hälen och försök svanka väl nere i botten. Andas djupt i bottenpositionen för att få en så bra stretch av ländryggen som möjligt.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises