Foamrolling vader

Muskelgrupper och syfte

Foamrolling vader är en rörlighetsövning som släpper på vadmusklerna som bland annat påverkar rörligheten i fotleden. Har du ett aktivt jobb och tränar mycket ben, alternativt går i ganska dåliga skor, kan detta vara en övning för att släppa på stelheten. 

Foamrolling blir allt trendigare, men även alltmer omdiskuterat. Vaderna är ett specifikt område som man ser många rulla skumgummirullen på när de är på gymmet. Vadmuskelns flexibilitet och rörlighet påverkar bl.a. fotleden. Är du stel i fotleden kan foamrolling vader vara något för dig.

Utförande Foamrolling vader

Sätt dig på golvet med armarna som stöd bakom dig och lägg ena benet med foam rollern placerad under vadmusklerna. Motsatt fot sätter du i golvet som stöd. Höften antingen i golvet eller i luften för mer tryck mot redskapet.

Börja långsamt dra kroppen fram och tillbaka i korta rörelser så rullen masserar lårmuskeln. Arbeta enligt principen 5cm framåt, 3 cm bakåt eller tvärtom. Detta beroende på om du börjar på övre eller nedre delen av låret. Utför rörelsen tills du känner att du arbetat igenom hela muskeln, alternativt i 30-60 sekunder. Rotera gärna benet lite för att träffa olika delar av muskeln och lägg gärna lite extra tid på områden som känns mer ömma.

Tips

Behåll en upprätt överkropp och en bra hållning under övningen. Foamrolling vader kommer att kännas och ibland göra ont, men överdriv inte. Tänk på att alltid lyssna på kroppen när du foamrollar, oberoende av vilken muskelgrupp.

Muskelkarta

1

Foamrolling vader muskelkarta

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises