Hur ofta ska man träna?

Hur ofta ska man träna? Veckans fråga handlade om hur många gånger i veckan Du tränar. Resultatet blev följande.

Hur ofta ska man träna?

Nästan alla har frågat sig själva hur ofta man bör träna för att uppnå maximala resultat. Vissa tränar oftare och andra mer sällan. Frågan man ställer sig är hur ofta ska man träna för bäst resultat?

Hur ofta du ska träna för bäst resultat beror på en mängd olika orsaker. Den främsta är att det är väldigt individuellt med hur ofta du kan träna dina muskler. Vissa har bättre återhämtningsförmåga än andra och vissa äter mat som ger bättre återhämtning än vad andra gör.

Hur ofta tränar du varje muskelgrupp?

Har du ett träningsprogram där du tränar t ex biceps på måndagen är det inte så förståndigt att träna biceps igen på onsdagen. Din muskel har inte hunnit återhämta sig och du kan därför hamna i ett katapult läge. Det vill säga att du bryter ner muskeln istället för att bygga upp den. Se därför till att dina muskler får den återhämtning de behöver, och planera ditt träningsprogram därefter.

Intensitet

Hur hårt och intensivt du tränar har också en avgörande roll för hur mycket återhämtning du kommer att behöva för dina muskler. En hårdare och intensivare träning kräver givetvis mer återhämtning än en träning där du inte bryter ner dina muskler i lika stor skala.

2-3 dagar i veckan är tillräckligt

En fördel med styrketräning är att man inte behöver träna mer än 2-3 gånger i veckan för att uppnå bra resultat på sikt. Det gäller bara att man har motivationen kvar och verkligen följer sitt träningsprogram och även sköter sin kost.

Folk som börjar träna 6-7 dagar i veckan från dag 1 brukar ofta inte ha motivationen kvar i mer än ett par veckor, sedan spricker det och man slutar träna. Med ett upplägg där du tränar så pass mycket som 6-7 dagar i veckan gäller det att du sköter din kost och återhämtning till punkt och pricka. Gör man inte det är det stor risk för att man bryter ner musklerna istället för att bygga upp dem, man får för lite återhämtning helt enkelt.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar