Teknik vid styrketräning

Nyckeln till effektiv och säker styrketräning ligger i tekniken. Här kan du lära dig och få hjälp med teknik vid styrketräning för att få ut så mycket som möjligt av din träning. Styrketräningsteknik är grunden till en perfekt fysik och hjälper dig undvika skador!

Alltför ofta ser man folk på gymmet greppa en för tung hantel eller skivstång som de lyfter med ren viljestyrka. Det är klart att man ska ha viljan, men man bör också ha koll på tekniken innan man ger sig på tunga vikter. Att bemästra tekniken vid styrketräning är inte det lättaste. Särskilt om du är nybörjare och ska börja lyfta på egen hand. Det kan vara svajigt, osäkert och dylikt, vilket kan leda till bland annat skador och det vill man absolut undvika. Att du inte lyfter rätt behöver inte nödvändigtvis betyda att du är svag, utan kan ha med annat att göra såsom att du greppar skivstången fel, att dina handleder inte är rätt riktade och mycket mer.

Genom att använda rätt styrketräningsteknik får du ut maximalt av din träning. Du kommer lättare att uppnå resultaten du vill ha och du undviker samtidigt skador som kan uppkomma när du tränar på fel sätt. Med rätt teknik kan du dessutom utföra alla övningar i fullt rörelseutslag (förutsatt att du mår bra) och får på så sätt även en bättre träning.

Vad finns i denna guide?

Här hittar du våra mest populära artiklar och guider om teknik vid styrketräning. Du kan, bland annat, läsa om hur du går tillväga för att utföra en perfekt bänkpress, hur du ska hålla huvudet i marklyft, hur du lyfter rätt, hur du tränar för större armar, får magrutor m.m. Läs mer om teknik vid styrketräning i länkarna nedan!,

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar