Varför styrketräna?

Okej, vi får anta att du är inne på den här sidan och läser den här guiden för att du är intresserad av styrketräning. Varför styrketräna då?

Antingen tränar du redan och vill bli bättre på att träna, eller så har du inte tränat förut men vill gärna börja. Eller du kanske inte ens VILL börja, men du har hört av en vän, din läkare, i ett tv-program eller läst i en tidning att du borde börja träna.

Hursomhelst, här är du nu! Så varför styrketräna? Vi har valt att dela in de eventuella fördelarna med styrketräning i tre kategorier.,

Varför styrketräna - hälsa
Minskad risk för typ 2 diabetes, ökad bentäthet och bromsat åldrande är några hälsofördelar med styrketräning

Det här är förmodligen ingen nyhet för de flesta: Det är nyttigt att träna. Men på vilket sätt? Vi börjar med de generella hälsofördelarna:

Minskad risk för typ 2 diabetes:

  • Med kontinuerlig styrketräning minskar risken för typ 2 diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

Ökad bentäthet:

  • Med rätt typ av styrketräning kommer benen i din kropp att öka i densitet och bli hårdare, det vill säga minska risken för benskörhet som de flesta råkar ut för senare under livet (och vissa tyvärr tidigare än så på grund av en inaktiv livsstil.

Bromsat åldrande

  • Ja, eller rättare sagt att man bromsar de negativa fysiologiska effekter på kroppen som åldrande och den naturliga inaktivitet som det ofta leder till, orsakar. Man har en starkare kropp som orkar mer och längre, helt enkelt.

,Oavsett om man helt enkelt bara vill KÄNNA sig starkare eller faktiskt också BLI starkare i vardagen eller i andra fysiska aktiviteter kommer styrketräning, rätt utförd, såklart att GÖRA dig starkare.

Allt ifrån att kunna lyfta tunga saker från golvet utan att få ont i ryggen, till att få mer spänst i löpsteget eller slå hårdare med golfklubban.,Okej, vi ska inte sticka under stolen med att många styrketränar för att de vill se snyggare ut på stranden. Att kunna forma om kroppen efter önskemål och ”skulptera” sitt utseende är något man använt styrketräning till under lång tid.

Varför styrketräna - utseende
Att kunna forma om kroppen efter önskemål och se ut precis som man vill, är något man länge använt styrketräning till.

Vissa vill kanske ha en större rumpa, andra vill se mer atletiska ut med bredare axlar och mer framträdande bröstkorg. Några kanske vill hålla sig smala men samtidigt ha snygga armar med lite konturer under huden.,MEN, det fina med kråksången här är att vi egentligen inte behöver välja. Rätt träning kan ge ALLA de här effekterna, och det är heller inte särskilt svårt att komma igång. Och särskilt inte efter att du läst igenom den här guiden som inte bara lär dig varför du ska träna utan även hur och vad du ska träna beroende på din egen målsättning och dina egna förutsättningar.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar