Kettlebell dubbel front squat

Muskelgrupper och syfte

Kettlebell dubbel front squat utförs precis som en vanlig knäböj och är lik kettlebell enhands front squat, förutom att man här greppar kettlebellen med båda händerna. Kettlebellövningen bygger styrka i framsida lår, sätesmusklerna och de raka ryggmusklerna. Utöver detta tränar man även höftfällaren, likt i marklyft, eftersom den är en huvuddel av övningen.

Utförande Kettlebell dubbel front squat

Ställ dig med fötterna lite bredare än höftbrett och riktade snett utåt. Aktiv, stabil bål. Tyngden mitt på foten eller lite bak mot hälen. Greppa kettlebellsen i ”rack”-position, det vill säga med armarna tätt mot kroppen och kettlebellsen vilandes på underarmarna och utsidan av bicepsen. Handlederna är raka. Inled rörelsen genom att börja sätta dig bakåt och nedåt ”mellan fötterna”. Knäna trycks aktivt utåt och man går ner med en så upprätt överkropp som möjligt tills framsida lår är parallellt med golvet och/eller armbågarna kommer i kontakt med insidan av knäna innan man trycker upp och fram igen till utgångspositionen.

Tips

Håll magen i anspänning under rörelsen, ryggen måste vara rak. Blicken framåt.

För att göra övningen tyngre, kan du köra med en kettlebell per hand och utföra övningen på samma sätt. Greppen i kettlebellen är då som i kettlebell enhands front squat för båda händerna.

Muskelkarta

1

kettlebell dubbel front squat

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises