Välj rätt gym

Gymmarknaden växer så det knakar och fler och fler blir mer medvetna om sin hälsa och tänker på att träna regelbundet. Det finns i dagsläget en uppsjö med olika gymkedjor och bland dem större finner vi SATS, Nautilus, Friskis och Svettis, World Class och uppstickaren Fitness24seven. Det finns dock ett par saker du ska tänka på innan du väljer ett gym.

Enligt en artikel i Dagens Nyheter (SE:Måndag 27 augusti) är 10% av den svenska befolkningen medlem på något gym. Detta kan jämföras med länder som USA och nederländerna där hela 16 % är medlem på ett gym.

Det som är bland det största avgörande för många är vad det kommer att kosta att gymma. Det är en stor prisskillnad från gym till gym. Vill bli medlem på ett lyxigare gym med många dyra cardiomaskiner och bemannat så kommer det också att kosta därefter. Har man däremot inte det behovet och kan träna på ett obemannat gym utan fancy rullband och LCD tv-apparater så kan man komma undan med långt mycket lägre priser.

Allt handlar givetvis vad du kräver av ditt gym. Vad är det du ska träna? Lyfta vikter eller ligger koncentrationen på cardioövningar? Är du nybörjare och behöver hjälp till inledningsvis? Har du råd att betala kostnaden för ditt gym? Hur ser maskiner och utrustning ut?

Ta dig gärna en titt på hur det ser ut på gymmet, gillar du atmosfären och känner du att du får inspiration och motivation att gymma där. Du kan köra ett provningspass, vilket de flesta kedjor och gymställen erbjuder. Då kan du testa på deras maskiner, vikter och rullband och se om det är något för dig. Om du känner att du trivs så kan du gå vidare och bli medlem.

Vissa gym erbjuder inte träningshjälp eller väldigt sällan. Därför kan det vara bra som nybörjare att ta hjälp av en träningskompis, någon du känner kanske tränar. Annars finns det ofta snälla själar på gymmet som mer än gärna hjälper till att visa och instruera vid övningar.

Så sammanfattningsvis är det bra om du besöker gymmet och kollar utrustning och känner att du trivs, innan du tecknar medlemskap. Kör ett provpass som många gym erbjuder för att sedan känna efter om det är bra. Tänk också på att de flesta gym har billigare priser för studenter.

Gör din egen recension av ditt gym här: Recensera gym

 

Så mycket kostar ett medlemskap på gymkedjorna

Nautilus
Årskort: Mellan 2000 och 4000 kronor

Fitness24seven
Årskort: 2600 kronor

Friskis & Svettis
Årskort: Mellan 700-4000 kronor

World Class
Årskort: 6600 kronor

SATS
Årskort: 7300

Så mycket kostar ett medlemskap på gymkedjorna Nautilus Årskort: Mellan 2000 och 4000 kronor Fitness24seven Årskort: 2600 kronor Friskis & Svettis Årskort: Mellan 700-4000 kronor World Class Årskort: 6600 kronor SATS Årskort: 7300

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar