Trött före träning?

Är du trött före träningen eller bara allmänt hängig? Trötthet kan bero på flera orsaker men är alltid lika tråkigt och motivationssänkande. Förutom att man presterar sämre så är risken för skador också större. Därför bör man hoppa över träningspass där man känner att man är extra trött.

Tröttheten kan bero på flera olika orsaker och kan till exempel vara att vi ätit för lite under det senaste dygnet. Ska vi prestera måste vi se till att kroppen får den energi som den kräver. Vad som krävs har sagts tidigare men tål att upprepas, en regelbunden näringsrik kost. Se också till att du har ett bra vattenintag, både under dagen och under och efter träningen.

Sömnen spelar också sin roll i tröttheten och också här är det viktigt att vi får den sömn som kroppen kräver, både för återhämtning och för att vi inte ska vara trötta under dagen. Därför är det viktigt att inte dra ut på dygnet, utan hålla en jämn dygnsrytm och se till att ge kroppen den sömn som krävs. Har du svårt att sova är det en idé att inte träna för sent. Ät heller inte 2-3 timmar innan sömn då kroppen under sömn ska vila. Äter du innan du ska sova arbetar kroppen under sömnen vilket kan störa din sömn.

Såhär i vintertider kan infektioner i kroppen visa sig genom att man känner sig trött och hängig. Är du inte trött vanligtvis så kan det vara början till en förkylning. Då är det förnuftigt att avlägga några dagar till vila om det visar sig att förkylningen blir värre.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar