Fråga: Hur får jag magmuskler

Hejsan,

Jag är 19 år och har tränat sedan två år tillbaka med uppehåll över sommaren och bla skador. Men nu har jag äntligen kommit igång med styrketräningen igen. Det första jag undrar över mina magmuskler.. visst det syns när jag spänner, men det jag vill uppnå är att det syns även när jag inte spänner om du förstår vad jag menar.. Enligt mig är magmusklerna det svåraste att få resultat på. Ska jag bara köra 1-2 magpass i veckan med 3-4 övningar och sedan ha tålamod, eller är kosten extremt viktig? Tack på förhand Martin

————————–

Martin Löwgren svarar:

Hej,

För att få fram ett sex pack behövs egentligen ingen direkt träning av magmuskulaturen alls. Det krävs bara en låg kroppsfettsprocent och det ordnar du med en viktnedgång, ”deff”. Generellt kan man säga att runt 10% kroppsfett räcker för att dessa ska träda fram och tydligt synas genom huden.

Självklart kan man som med alla andra muskler öka magmuskulaturens storlek (tvärsnittyta) vilket kommer ge ännu tydligare “rutor” och det gör man bäst genom vanlig traditionell styrketräning – precis som med alla andra muskler.

Med vänliga hälsningar

Martin Löwgren

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar