När ska man äta protein för att bygga muskler?

Alla som är någorlunda intresserade av träning vet att det krävs bra med protein i kosten för att få en tillfredsställande muskelutveckling. Utan aminosyror från protein kan inte musklerna utvecklas oavsett hur hårt du tränar och sliter på gymmet. Proteinet är det som bygger upp block mellan musklerna och det finns inget näringsämne som ersätter proteinet för muskelutvecklingen. När ska man äta protein för att bygga muskler, då?

protein för att bygga muskler kosttillskott
Foto: Nejron Photo – stock.adobe.com

Många rekommenderar ca 2 gram protein per kg av din egen kroppsvikt. Det är enormt mycket protein som det är svårt att få i sig genom sin vanliga kost. Därför kan det vara bra att införskaffa sig ett kosttillskott på protein som ofta är nödvändigt när man kommit lite längre i sin träning för att tillfredsställa kroppens behov av proteiner.

Vad händer om man inte äter tillräckligt med proteiner?

Om du inte äter tillräckligt med protein kommer effekten av din träning att utebli eftersom kroppen inte kan bygga upp sig. Lite onödigt att springa och träna flera gånger i veckan om man inte får någon utveckling. Man ska äta protein för att bygga muskler och i guiden nedan förklarar vi mer om när och hur.,

1. Proteinintag på morgonen

Börja med att ta en proteindrink på morgonen efter en natts sömn då din kropp är i ett katabolt tillstånd. Detta innebär att din kropps bränner muskler som energi eftersom dina glykogen-nivåer är låga. Så det första du ska göra på morgonen är att äta ett fullvärdigt protein så som whey protein, redan innan du borstat tänderna för att motverka muskelnedbrytningen.

2. Protein som mellanmål

Det är bra att äta protein mellan målen för att hålla en hög proteinnivå i blodomloppet och tillfredsställa dina muskler med protein under hela dagen. Protein som är att rekommendera mellan målen är kaseinprotein som tas upp långsammare än vassle-protein vilket gör att det kommer hela tiden att frigöra protein till blodomloppet för att mata dina muskler med protein hela dagen.

kasein - protein för att bygga muskler
Foto: georgerudy – stock.adobe.com

3. Protein efter träningen

Ta protein före- och efter dina hårda gympass för att återhämta och bygga upp din kropp. Det är välkänt att protein så som whey protein före träning hjälper dig att bygga upp dina muskler då dina muskler får tillfredsställande mängder protein under träningen. Ta sedan protein efter träningen igen tillsammans med kolhydrater för att reparera muskelcellerna efter att du brutit ner dem under gympasset.

4. Proteinintag före läggdags

Protein före läggdags är också bra att ta för att främja muskeltillväxten. Eftersom du kommer vara utan mat under natten i många timmar och dina muskler återhämtar sig och byggs upp även under natten så är det bra att ta ett kasein-protein under natten som främjar muskeltillväxten och hjälper till i återhämtningen. Eftersom kasein är ett långsamt protein kommer det konstant ge protein till dina muskler så länge som 7 timmar efter du tagit din första proteindrink. Detta kommer att hjälpa dig i din muskelutveckling.

Dessa tips kommer garanterat att hjälpa dig och din muskelutveckling.,,

ALLT OM TRÄNING DIREKT TILL DIN INKORG!
TräningstipsNyttiga receptArtiklar

Jag vill gå med!

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar