Fråga: Är LCHF bra vid träning?

Hej!

Är en snart 30-årig kvinna som precis börjar styrketräna. Har aldrig tränat speciellt regelbundet och tidigare bara kondition. Nu har jag högt satta mål, jag vill bli riktigt stark med synliga muskler och jag har skaffat mig en pt som hjälp.

Jag äter väldigt strikt LCHF med max 20 g kolhydrater per dag och det är där problemet ligger. Vissa proffs (pt) påstår att man kan bygga muskler på ett kaloriunderskott och väldigt lite kolhydrater – allt handlar om tajming – medan andra påstår att det inte går. Jag har egenltigen inget emot att äta kolhydrater som prestationshöjare men jag är rädd för att mitt sockersug (som är riktigt krafitgt och lättriggat) ska löpa amok.

Min pt är rätt avigt inställd till LCHF och jag har frågat runt lite bland de andra och de verkar inte heller speciellt positiva. Vad har du för erfarenheter av detta?

———————–
Hej,
Jag anser LCHF vara en god ide om man är riktigt överviktig och måste ned i vikt men för en person som ska träna hårt och må bra rekommenderar jag det inte. Dessutom har det inte gjorts några långtidsstudier på det så man kan inte riktigt säga om det är bra eller dåligt.
Med vänliga hälsningar
Martin Löwgren

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar