Att tänka på när du väljer proteinpulver

Proteinpulver är det bäst säljande tillskottet på marknaden idag. Det tar trots allt en hel del protein för att bygga muskler och pulver är ett bekvämt sätt att få i sig det extra proteinet man behöver. Här är tre ingredienser du ska leta efter i ett proteinpulver.

 

Whey protein

Ett proteinintag på 3 gram per kilo kroppsvikt dagligen leder till en markant ökning i muskeltillväxt och styrka, speciellt när merparten kommer från Whey. De tre bästa formerna av Whey är Concentrate, Isolate (vilket är ett renare protein) och Hydrosolate som är det renaste formen av protein tillgänglig idag.

 

Leucine

Även fast Whey protein innehåller mycket av aminosyran leucine är det fortfarande en god idé att få i dig lite extra om du kan. Forskning har visat att leucine fungerar som en “på-knapp” som sätter igång musklernas proteinsyntes som bygger upp dom. Extra leuicine gör att fler av aminosyrorna från Whey kommer att användas till att bygga muskler.

 

Proteases

Proteases är enzymer som bryter ned protein till individuella aminosyror. Det hjälper din kropp att ta upp Whey protein snabbare. Forskning har visat att enzymet Aminogen ökar proteinupptaget. Leta efter ett pulver som innehåller papain och bromelain utöver Aminogen.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar