Är fettförbrännande tillskott farliga?

Både män och kvinnor vill se bra ut. Idealet vore förstås att alla fann en naturlig och hälsosam väg att nå en tonad och muskulös kropp. Många ”måste bli av med fettet”, och det snabbt, innan sommaren till exempel. Då använder man sig i desperation av farliga fettförbrännande kosttillskott, vars producenter lovar guld och gröna skogar.

Sanningen är att det finns farliga fettförbrännande kosttillskott som folk faktiskt dör av. Vi ska därför vara glada att vi lever i ett land med stränga regler om vad som får säljas.,Först när man läser historier som den om Sarmad Alladin i England, aka ”Mr. Muscles”, som dog efter att ha överdoserat preparatet DNP, inser man hur farliga fettförbrännande kosttillskott kan vara. Det är en rätt så snårig industri och det finns risker med preparat som är till för fettförbränning.

DNP förbjudet i Sverige

Alladin är inte den första som ville bli av med fett och som dog efter att ha tagit DNP.  I hans hemland Indien är detta bl.a. ett stort problem. I Sverige är konsumtion av DNP förbjudet. Det är väl för det uppenbarligen är ett farligt fettförbrännande kosttillskott som ingen bör stoppa i munnen.,Nu finns det förstås fettförbrännande tillskott som inte är farliga. Här kan man till exempel nämna preparat som är prestationshöjande och som även leder till en mättnadskänsla och ett minskat sug efter sötsaker.

Tro inte på mirakelkurer

Prestationshöjande kosttillskott erbjuder inga mirakelkurer och man måste kombinera sitt intag med en hälsosam livsstil och regelbunden träning. Det finns inga magiska kosttillskott som ger dig snabba resultat utan att på något sätt skada kroppen. Det finns idag flera ämnen som taurin, beta alanin och även hallonketon som används i Sverige och som rapporteras som både säkra och effektiva.,Även om man använder sig av säkra produkter som får säljas i Sverige och som har kontrollerats, måste man vara noga med att följa instruktioner och aldrig överdosera.

Naturliga ämnen är inte mindre potenta

Ämnen som är naturliga och kommer från växtriket är inte mindre potenta än det som utvinns på kemisk väg. Det är en otroligt viktig parentes. Innan man tar ett kosttillskott så måste man avgöra om det verkligen passar ens målsättning, fysik och livsstil. Den som vill gå ner i vikt bör alltid tänka långsiktigt och se fettförbrännande tillskott som en hjälp på vägen och inte som en snabb lösning. I bästa fall så får man ont i magen av att hälla i sig för mycket av ett visst tillskott och i värsta fall så kan man skada lever och hjärta.,Fettförbrännande tillskott är inte farliga när man tar dessa med kunskapen om hur de ska användas, i vilka mängder, och hur länge. Tillsammans med regelbunden träning, kan proteinpulver som till exempel kasein, ge en ökad mättnadskänsla och då går man ner i vikt utan att skada kroppen. Handlar man via en auktoriserad svensk butik så undviker man problemen med farliga ämnen, men vänder man sig till utländska källor så kan det mycket väl bli så att man får preparat som är riktigt farliga trots att de inte ens fungerar. Fettförbränning.se är en blogg som tipsar om säkra kosttillskott, och ger dig mer information om till exempel hallonketon och pyruvat. Se nu till att undvika farliga fettförbrännande kosttillskott!

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar