Stir Fry

 • Näringsvärden per portion

Stir Fry

Stir fry är den ultimata vardagsmaten om du frågar oss. Du väljer helt själv vilken proteinkälla och vilka grönsaker du ska ha i. Därefter bara steker du.

Ibland orkar man bara inte stå vid spisen men man vill ändå äta nyttigt och se till att få sig de näringsämnen man behöver efter ett träningspass. Stir fry är den perfekta lösningen på det här problemet. Stir fry är precis vad det låter som – blandningsstekning. Du blandar ihop alla ingredienser du vill ha – helst en proteinkälla och massa grönsaker – och därefter steker du.

För extra kolhydrater kan du servera med valfri kolhydratkälla, såsom potatis, ris eller pasta (vi rekommenderar ris). För extra protein kan du även blanda i, exempelvis, kidney bönor. Deffar du eller äter enligt GI-metoden så äter du den som den är.

Hela tanken med en stiry fry är att det bara är din fantasi som sätter gränserna. Nedan är alltså bara ett receptförslag. Du kan mixa och matcha precis som du vill och enligt din kosthållning. Det går alltså inte att ”göra fel”. Låt fantasin flöda och använd alla dina favoritingredienser för att skapa just DIN stir fry.

Det är alltså så enkelt som 1, 2, 3. Nedan hittar du vårt recept på en av våra stir fry-favoriter. Testa din egen variant idag.

Ingredienser: 1 portion

 • En proteinkälla (ex. tonfisk, nötfärs, kyckling)
 • 1/4 av ett vitkålshuvud
 • 1-2 morötter
 • 1/4 zucchini
 • ½ paprika
 • 1 tomat

Instruktioner

 1. Skär upp ditt val av protein i mindre bitar (om det behövs).
 2. Skär upp vitkålen och alla grönsaker.
 3. Häll ner allt i en stekpanna och stek på ganska hög värme tills proteinet är färdigt och grönsakerna tagit färg.
 4. Servera med valfri kolhydratkälla eller som det är om du deffar eller äter GI-kost.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Recept