Varma äpplen med vaniljsås på kasein

 • Näringsvärden per portion

Varma äpplen med vaniljsås på kasein

Äppelpaj eller äppelkaka är mångas favoritefterrätt. Det är en svensk favorit, men tyvärr en väldigt sockerrik efterrätt som många som tränar vill undvika. Varma äpplen med vaniljsås på kasein är ett nyttigare alternativ som dessutom går snabbare och smakar lika gott.

Varma äpplen med vaniljsås på kasein är ett proteinrikt sätt att stilla sötsuget på – sockerfritt dessutom. Det smakar exakt som äppelpaj. Om du vill ha i lite crunch kan du dessutom strö över lite granola eller dina favoritnötter! Det som är bra med denna efterrätt, är att du inte behöver förbereda ingredienserna eller ”baka”. Varma äpplen med vaniljsås på kasein är alltså den snabbare, enklare och lite nyttigare varianten av den traditionella äppelpajen eller äppelkakan. Låter inte som en helt dålig kombination, eller hur?

Det här är den optimala efterrätten om du är sötsugen eller sugen på äppelpaj men vill hålla dig borta pga den traditionella pajens höga sockerinnehåll. Har du någon annan favoritpaj med vaniljsås? Byt ut äpplena mot frukten av ditt val och kanelen mot någon annan krydda som kanske passar bättre till just den frukten. Vi kan dessutom rekommendera den som en läcker efterrätt att bjuda gästerna på!

Vad väntar du på? Testa nu!

varma äpplen

Ingredienser: 1 portion

 • 1 – 1/2 dl Vanijlkasein
 • 1 helt äpple
 • Kokosolja
 • Kanel

Instruktioner

 1. Skiva äpplet, lägg i en stekpanna med kokosolja. Stek dom på medelvärme tills den blir lite mjuka och härliga i konsistensen, rör om så de inte blir brända.
 2. Krydda med kanel och rör om igen.
 3. Blanda kaseinet med lite vatten taget och vispa med elvisp. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en fluff.
 4. Ställ in i frysen i 10 min.
 5. Ta ut den och vispa upp igen.
 6. Lägg äpplena i en skål och ringla över vaniljsåsen.

Relaterade recept

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Recept