Proteinbollar med vaniljsmak

  • Näringsvärden per portion

Proteinbollar med vaniljsmak

Proteinbollar är trendigare än någonsin. Det bästa med dem är att man kan göra dem otroligt goda och nyttiga på samma gång. Dessa proteinbollar med vaniljsmak är ett av våra favoritsnacks och ett nyttigt substitut till den vanliga fikan.

Proteinbollar kan göras på många olika sätt. De är oftast rawbollar som är nyttigare versioner av vårt traditionella fika. Du kan även äta dem för att stilla ditt sötsug, eller som snacks på kvällen. De funkar perfekt att bjuda på som dessert till gästerna eller bara mumsa på när du blir extra sötsugen.

Är du en vaniljälskare? Då är dessa proteinbollar med vaniljsmak något för dig. Om du är glutenallergiker eller håller på att skär ner på sockret, är dessa glutenfria och sockerfria proteinbollar ett utmärkt val för dig. De funkar som fika eller mellanmål som stillar sötsuget!

Proteinbollar med vaniljsmak

Ingredienser: 1-2 portioner

  • 2 dl vassleprotein
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl skalade mandlar
  • 1 dl mjölk (välj mjölkfri dryck om laktosintolerant)

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  2. Tillsätt försiktigt mjölken tills det blir en smet. Proteinpulver absorberar inte så mycket vätska, därför måste man vara försiktig med mjölken för att få rätt konsistens. Den får inte bli för blöt, utan ska hålla sig så fast som möjligt.
  3. Rulla därefter bollar som på bilden.
  4. Toppa med kokos eller valfri topping och låt stå i kylen minst 30 min.
  5. Servera!

Fler liknande recept

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Recept