Boll rull skuldrans rörlighet

Muskelgrupper och Syfte

Genom boll rull skuldra, släpper man lite på musklerna under skulderbladet, såsom axelns utåtrotator som ofta är stel och överansträngd hos många. Särskilt om man arbetar med armarna statiskt framför kroppen, typ frisörer eller vid datorn. 

Rörlighetsövningen kan utföras vid behov, alternativt som en del av dina befintliga träningspass. För de som arbetar med armarna statiskt kan detta vara otroligt skönt att “rulla ut”, trots att det gör ont i början.

Utförande Boll rull skuldra

Lägg bollen på golvet. Lägg dig på den så att du är vid början eller slutet av skuldran. Arbeta genom att driva handen mot golvet uppåt och nedåt och rulla så fram och tillbaka på bollen. Assistera gärna med andra armen men ta det försiktigt i början. Det kommer att kännas, men det ska inte göra för ont.

Tips

Bollövningar är inte skönt för många eftersom vi oftast är stelare än vi tror i musklerna. Försök komma lite längre eller lägg på mer tryck med varje repetition utan att det smärtar för mycket. Det kan gärna kännas en del i muskeln du arbetar på men det får inte nypa eller klämma inne i själva axelleden. Ta det steg för steg och lyssna på kroppen.

Muskelkarta

1

boll rull skuldra muskelkarta

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises