Band dislocates

Muskelgrupper och syfte

Band dislocates är en övning med gummiband, som ofta används för att träna både styrka och rörlighet samtidigt. Rörlighetsövningen aktiverar övre rygg och skuldror som ökar i styrka. Utöver detta, ökar rörlighet och stabilitet i axlar, bröst och skuldror.

Är du stel och vill samtidigt stärka olika kroppsdelar, kan vi definitivt rekommendera att du testar rörlighetsövningarna i vår övningsbank.

Utförande Band dislocates

Greppa gummibandet ute i ändarna. Ställ dig med fötterna axelbrett och med rak rygg. Spänn upp bandet lite lätt i brösthöjd. Blicken framåt.

Dra axlarna lätt bakåt och nedåt, ”brösta upp”. För armarna och bandet i en cirkel uppåt över huvudet och sedan bak så lång du kan. Nudda ryggen med bandet om du kan. Håll ryggen rak och blicken framåt under hela rörelsen. Kom ihåg ”Brösta upp” under hela rörelsen och håll axlarna sänkta och tillbakadragna. Tänk att du hela tiden försöker ”visa armhålorna” framåt.

Tips

Du vill utföra rörelsen likadant med båda armarna. Man har oftast en liten sidoskillnad vilket gör att den ena axlen hamnar högre än den andra eller att man böjer den ena armen mer. Gör gärna övningen mot en spegel med målet att båda sidorna ser likadan ut under rörelsen.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises