Rygg mot rygg

Muskelgrupper och syfte

Rygg mot rygg i par är en parövning där man står med ryggarna mot varandra och utför knäböj gemensamt. Skillnaden är att benböjen här främst belastar framsida lår eftersom man håller balansen genom att trycka ryggarna mot varandra. Utöver detta övar man balans och tränar benen och sätesmuskeln. Man måste även vara koordinerad med sin partner och tränar också bålstyrkan för att hålla balansen.

Utförande rygg mot rygg i par

Ställ er rygg mot rygg. Kroka ihop armarna och vandra fram med fötterna tills ni står med benen i 45 grader mot marken.

Spänn magen och sänk ner i en knäböj tills framsida lår är parallellt med golvet eller era ben är i 90 grader. Vänd kontrollerat, genom att trycka ryggarna mot varandra och med styrkan i framsida lår, och tryck upp igen till utgångsläget. Upprepa övningen i önskat antal reps.

Tips

För att lättare hålla balansen och för lättare koordination med din partner, håll tyngdpunkten mitt på foten eller bak mot hälen.

Ge inte upp om övningen inte funkar från början. Lita på din partner och använd trycket från varandras ryggar för att utföra rörelsen. Se till att båda deltagare är stabila innan ni påbörjar parövningen.

Muskelkarta

1

rygg mot rygg i par muskelkarta

Alternativa övningar

1

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises