Armhävningar med klapp

Muskelgrupper och syfte

Armhävningar med klapp är en parövning som engagerar många fler muskler i kroppen utöver den vanliga armhävningens belastning. Du tränar bröst, armar och axlar, samt genom rotationen vid “high fiven” med din partner får du anspänning i magens sidomuskulatur. En kroppsövning, helt enkelt, som utförs i par, vilket gör det lättare att motivera varandra att fortsätta när man är som tröttast.

Eftersom denna övning ska genomföras med hög frekvens, får du även in lite konditionsträning i mixen.

Utförande Armhävningar med klapp

Var två och två. Ställ er i en plankposition med raka armar, raka ben och blicken rakt ner i golvet. Händerna skall vara strax utanför axelbrett. Fingrarna särade med en lätt känsla av att man ”klöser” golvet för optimal stabilitet. Magen och rumpan ska vara lätt spända. Kroppen placerar ni parallellt med marken och bålen ska hållas spänd, även när ni high fivear varandra med motsatta händer.

Gå ner till en 90-graders böj i armarna och när ni kommer tillbaka till startpositionen, gör en high five mot varandra med motsatta händer. Upprepa.

Tips

Utför armhävningarna med god teknik, det vill säga helt rak kropp och anspänning i mage och säte. Svankar ni, tränar ni inte rätt muskler och anstränger ryggen på ett dåligt sätt. Spänn bålen för att få rätt och effektiv träning av de muskelgrupperna som armhävningar med klapp berör.

Muskelkarta

1

armhävningar med klapp muskelkarta

Alternativa övningar

1

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises