Dips

Se övningsvideo för dips här

0

0

Gratis nyhetsbrev om träning varje helg!
TräningstipsNyttiga receptArtiklar

Jag vill gå med!

Dips

0

Muskelgrupper och syfte

Dips är, likt chins, en bra övning för hela överkroppen. Övningen tränar främst triceps och bröstmuskulaturen, men har även en påverkan på biceps, rygg och bålen. Många pratar om att bli bra på dips, kan även förbättra din prestation i bänkpress och det är mycket möjligt.

Jobba med rörligheten i axlarna för att förbättra dig själv och jobba även med kompletterande axelövningar för att bygga upp styrka i just den muskulaturen.

Utförande

Ställ dig i en dipsställning och greppa tag om handtagen med raka händer. Beroende på hur hög din ställning är, får du antingen lyfta upp dig till utgångsposition med raka armar och hängande ben. Är ställningen lite lägre, böj benen för att du inte ska nudda golvet, behåll händerna raka.

Genom att böja armbågarna, sänk kontrollerat överkroppen och låt armbågarna vara någorlunda fixerade bakåt (flexa dem inte utåt). Se till att röra skulderbladen lätt nedåt och ihop i bottenläget. Lyft dig sedan tillbaka till utgångspositionen och upprepa övningen.

Tips

Hur djupt du ska gå i dips beror på hur dina axlar känns när du utför övningen. Som med alla andra styrkeövningar, får du självklart bättre träning med större rörelseutslag. Däremot gäller det här att lyssna på kroppen för alla är olika smidiga i axlarna. Känner du att dipsen drar i axlarna, ska du undvika att gå så djupt. Du kommer fortfarande att få en grym träning även om du inte går superdjupt.

Vill du köra tyngre dips? Testa att sätta på ett viktbälte och köra samma utförande enligt ovan.

Innan man ställer sig i en dipsställning, kan man också köra övningen med sin egen kroppsvikt och inte hängandes. Placera händerna på en upphöjd bänk med handlederna vända ifrån kroppen, sträck ut benen framför och sänk kontrollerat ner tills du nästan nuddar golvet. Upprepa övningen.

Se alla våra armövningar:

Muskelkarta Dips

1

 

Alternativa övningar

1

 

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises