Kålmasken

Muskelgrupper och syfte

Kålmasken är nästan som en solhälsning i yoga som aldrig stannar och är lite slarvigare. Kroppsövningen tränar hela kroppen från bålen, till armar, bröst och ben, samt sätesmuskeln. Det är en bra övning för alla som vill öka sin rörlighet och samtidigt stärka hela kroppen med en övning.

Utförande Kålmasken

Ställ dig i armhävningsposition med raka armar. Neutral bål/rak rygg, raka ben och axlarna ner mot rumpan. Lätt anspänning i mage och rumpa.

Tryck höften uppåt och bakåt till ”yoga-hunden”. Därefter böjer du armarna som i en armhävning och sänker huvud och bröst mot golvet mellan händerna. I en följsam rörelse fortsätter ner med höften medan du skjuter fram kroppen längs golvet och pressa sedan upp överkroppen till raka armar igen. Sist kommer du upp med höften och är tillbaka i armhävningspositionen igen. Genomför därefter ett knädrag mot samma sidas armbåge på båda sidorna. Upprepa därefter hela övningen i antalet önskade reps per set.

Tips

Sträva efter att bibehålla en bra hållning genom hela rörelsen. Det är lätt att svanken ökar och man ”hänger” med ryggen. Vanligt är också att man inte håller nacken rak och låter huvudet hänga ner/fram i armhävningspositionen.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises