Dra släde

Förberedande: Lasta upp en viktsläde eller knyt ihop några tunga viktskivor eller kettlebells med ett rep. Det finns olika sätt att fästa sig själv i släden med lite olika träningseffekt. I en sele runt midjan: Möjliggör ett naturligt löpsteg med pendlande armar, bra för snabbare intervaller. I en sele runt bröstet: Som ovan men mer fokus på bålstyrka. I raka armar bakom kroppen: Mer bål- och överkroppsstyrka, bra för långsammare hastigheter med tyngre vikter. Över ena axeln greppad framför bröstet: Som ovan men mer fokus på bålstyrka.

Utförande: Utför intervaller med släden enligt önskat upplägg. Lättare vikter och snabbare hastighet för kondition och spänst i löpsteget, tyngre vikter och lägre hastighet för styrka eller muskeluthållighet.

Olika alternativ att dra släden: Bakom dig: Det vanligaste sättet. Tränar ”löpstegsmuskler”, rumpa och lår.

Framför dig, backandes: Mer baksida lår, men fortfarande mycket framsida lår. Skonsamt för knäna och bra träning för de med knäproblem. Utförs oftast med tyngre vikt och lägre hastighet.

Bredvid dig, med sidosteg: Bra träning för styrka och stabilitet i ben och höft i sidled, viktigt för de flesta idrottare som behöver byta riktning under hög hastighet.

Kom ihåg: Bra hållning och ett stabilt steg, låt inte höften eller knäna röra sig i sidled.

Muskelkarta

1

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises