Kettlebell enhands front squat

Muskelgrupper och syfte

Kettlebell enhands front squat funkar som en vanlig knäböj, bara viktad med kettlebells. Kettlebellövningen ger styrka för framsida lår och de raka ryggmusklerna. Eftersom du håller kettlebellen på ena sidan av kroppen, ställs större krav på stabiliseringsstyrka i bukpressen samt de inre och yttre sneda magmusklerna. Detta för att hålla kroppen rak och stabil, medan vikten endast är på en sida av kroppen.

kettlebell enhands front squat

Utförande Kettlebell enhands front squat

Ställ dig med fötterna lite bredare än höftbrett och riktade snett utåt. Spänn och aktivera bålen för att hålla den rak under rörelsens gång. Tyngden mitt på foten eller lite bak mot hälen. Greppa kettlebellen i ”rack”-position, det vill säga med armen tätt mot kroppen och kettlebellen vilandes på underarm och utsidan av biceps. Handleden är rak.

Inled rörelsen genom att börja sätta dig bakåt och nedåt ”mellan fötterna”. Knäna trycks aktivt utåt och man går ner med en så upprätt överkropp som möjligt tills framsida lår är parallellt med golvet och/eller armbågarna kommer i kontakt med insidan av knäna innan man trycker upp och fram igen till utgångspositionen.

Tips

Håll magen i anspänning under rörelsen, ryggen måste vara rak. Blicken framåt.

Kettlebell enhands front squat muskelkarta

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises