Armhävningar | Sanny Dahlbeck

Se instruktionsvideo för armhävningar här!

0

Armhävningar

0

Muskelgrupper och syfte

Just i Muaythaiträning utförs armhävningar i mer explosiva rörelser. Startpositionen är alltså inte med raka armar, utan du utför dem i korta övningar från 90 grader och neråt för att få en mer explosiv träning. Sanny Dahlbeck visar övningen med knutna nävar, som också är specifikt för kampsport. Du kan även köra med raka handleder.

Armhävningar glöms ofta bort bredvid alla möjliga dragmaskiner, pressmaskiner, skivstänger och hantlar. Det är dock en traditionellt bra övning, speciellt för nybörjare som vill bygga upp muskulaturen i alltifrån brösten, till triceps och axlarna.

Utförande Armhävningar Muaythai

Ställ dig i en plankposition med raka armar, raka ben och blicken rakt ner i golvet. Händerna skall vara strax utanför bröstet. Antingen har du handflatan platt på marken, eller så kör du som Sanny med knutna nävar, så tätt intill kroppen som möjligt. Magen och rumpan är lätt spända för att bibehålla en kroppsposition som är så parallel med marken som möjligt.

Dra ner axlarna mot rumpan så det spänner lite under armhålan, och sänk ner kroppen mot golvet. Armbågarna skall vara rakt ovanför handlederna under rörelsen. Bröstet skall nudda golvet, eller vara så nära marken som möjligt, innan man vänder upp igen. Gå inte upp till sträckta armar, utan utför korta pumpande rörelser från 90 grader och strax därunder.

Tips

Håll kroppen helt rak under rörelsen. Du ska inte lyfta med kroppen, utan med bröstmusklerna. Jobba därför med att inte svanka, utan håll istället bålen spänd och kroppen rak under hela rörelsen. Du gör detta genom att hålla din core spänd under hela övningens gång. Klarar du inte av det, kan du börja på knäna för en lättare belastning.

Klarar du inte av pumpande armhävningar, kan du även köra från 90 grader upp till helt utsträckta armar.

 

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises