Sittande dips | Gravidträning

Se övningsvideo för sittande dips här

0

Sittande dips

0

Muskelgrupper och syfte

Dips är en bra övning för hela överkroppen och sittande dips är en liten mildare version av övningen som kan passa sig om man inte redan har starka triceps. Övningen tränar främst triceps och bröstmuskulaturen, men har även en påverkan på biceps, rygg och bålen.

Jobba med rörligheten i axlarna för att förbättra dig själv och jobba även med kompletterande axelövningar för att bygga upp styrka i just den muskulaturen. Den kan hjälpa dig efter graviditeten, då du kommer att bära det lilla livet i armarna istället för i magen!

Utförande Sittande Dips

Placera en bänk eller pall bakom dig. Lägg den gärna mot en vägg för att undvika att den tippar medan du utför övningen. Greppa kanten av bänken/pallen med handflatan ifrån dig (mot väggen om det är en bakom dig).

Genom att böja armbågarna, sänk kontrollerat överkroppen och låt armbågarna vara någorlunda fixerade bakåt (flexa dem inte utåt). Se till att röra skulderbladen lätt nedåt och ihop i bottenläget. Lyft dig sedan tillbaka till utgångspositionen och upprepa övningen. Håll magstödet under hela övningens gång.

Tips

Som med alla övningar när du är gravid, bör du undvika övningar som får dig att hålla andan. Påfrestas din kropp så mycket av dips, bör du undvika övningen.

Om du tycker att det är svårt att starta med raka armar, kan du börja med lite lätt böjda armar i startpositionen.

Hur djupt du ska gå i dips beror på hur dina axlar känns när du utför övningen. Som med alla andra styrkeövningar, får du självklart bättre träning med större rörelseutslag. Däremot gäller det här att lyssna på kroppen för alla är olika smidiga i axlarna. Känner du att dipsen drar i axlarna, ska du undvika att gå så djupt. Du kommer fortfarande att få en grym träning även om du inte går superdjupt.

Vill du köra tyngre? Sträck ut benen och använd en högre pall eller bänk än i videon ovan.

Se alla våra gravidövningar 

 

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises