Kattövning

Muskelgrupper och syfte

Kattövning kör du när du vill öka din rörlighet i höften. Rörlighetsövningen är statisk i sin natur och jobbar med att sträcka ut höftböjaren ordentligt. Höftböjaren är otroligt viktig för oss i vardagen och därför är det också viktigt att värna om den.

Kör övningen när du stretchar höften, alternativt som en uppvärmningsövning för höften. För många som tränar hårt är just denna övningen ett självklart val för att undvika skador i just höften.

Utförande Kattövning

Kliv fram i ett lång utfall, böj på det främre benet i knät för att komma ner i bottenpositionen. Behåll det bakre benet rakt med tårna i golvet. Fall fram med överkroppen och sätt motsatt hand i golvet med rak arm. Samma sidas hand sätter du mot insidan av knät.

Tryck knät utåt med handen samtidigt som du sträcker på bakre benet och spänner rumpan. Håll statiskt i upp till 30 sekunder eller arbeta i repetitioner där du går ut till stretchläget, håller en sekund, släpper in knät igen och börjar om i upp till 10-15 repetitioner.

Tips

Behåll en god hållning med överkroppen, ”brösta upp”. Tänk på att spänna sätesmuskeln när du är i övningspositionen för att komma så djupt som möjligt för bästa möjliga resultat.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises