Hög rodd med gummiband | Gravidträning

Muskelgrupper och syfte

Hög rodd med gummiband är en övning för alla, främst för gravida som kanske tappas med ryggont eller vill förebygga det! Hög rodd stärker i huvudsak din övre rygg och bakre axlarna, vilket i sin tur också är bra för hållningen. Du jobbar även med rörligheten i bröstryggen som är bra för andningen.

Ryggövningen kommer troligtvis, efter några reps, också att kännas i dina biceps.

Eftersom allt du behöver är ett gummiband, funkar denna övning perfekt att utföra hemifrån. Kanske blir det till och med din favoritövning?

Utförande Hög rodd med gummiband

Hög rodd kan utföras sittande, som på videon, eller stående om du har en kabelmaskin eller runt ett bordsben eller dylikt om du vill stå upp.

Sittande: Sitt med raka ben, eller så raka som det går, och upprätt rygg. Fäst gummibandet runt fötterna. Aktivera magstödet för att bibehålla god hållning. Dra ihop skulderbladen och håll dem lätt nedåt. Slappna av i axlarna och håll dem nere under hela övningens gång. Utför därefter övningen enligt nedan.

Stående: Ställ dig höftbrett med god hållning, aktivera magstödet. Fäst gummibandet runt ett bordsben, dör eller något stående. Utför därefter övningen enligt nedan.

Medan du behåller hållningen och håller axlarna nere, dra kontrollerat gummibandet mot dig tills händerna är vid öronen. Håll armbågarna parallellt med axlarna i slutpositionen. Släpp långsamt tillbaka gummibandet till startposition och repetera.

Tips

Utför övningen kontrollerat och i fullt rörelseutslag för att få bäst resultat. Du kan också alternera dina grepp – handflata uppåt, nedåt eller mot kroppen för att övningen ska kännas i lite olika småmuskler.

Har du svårt att hålla benen raka, går det definitivt att böja på knäna lite. Står du upp, kommer du inte att ha några problem med detta. Tänk på att detta ska kännas i övre rygg och inte i axlarna, då behöver du hålla nere axlarna mer.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises