Axellyft åt sidan med gummiband | Gravidträning

Se instruktionsvideo för axellyft åt sidan med gummiband här!

0

Axellyft åt sidan med gummiband

0

Muskelgrupper och syfte

Axellyft åt sidan med gummiband är en utmärkt övning för dig som vill stärka muskeln som kommer att användas mycket som nybliven mamma. Axlarna tar mycket stryk, inte bara som mamma, utan generellt i livet med vardagliga lyft och annat. Därför bör man alltid träna axlarna för att vara stark och stabil i just detta muskelpartiet.

Axellyft åt sidan tränar deltamuskeln och är bra att köra med gummiband då man enkelt kan ändra motstånd genom att spänna eller lossa gummibandet. Den hjälper dig också att förbättra ditt rörelsemönster i skulderpartierna. Axelövningen hjälper dig att lyfta med bra hållning utan att  ”shrugga” på axlarna. Om du utför övningen korrekt från början till slut, kan även bålen och övre rygg dra nytta av den, samt armar och nacke efter några set.

Utförande Axellyft åt sidan med gummiband

Ställ dig höftbrett med benen på gummibandet och aktivera magstödet för att bibehålla en god hållning. Stå inte framåtlutad, utan håll god hållning genom aktiverat magstöd, bröstet “stolt”, axlarna bakåt och skuldrorna lätt ihop och sänkta. Greppa tag i gummibandets ändar med händerna framför kroppen.

Lyft därefter ändarna till 90 grader, håll kvar lite i toppositionen. Här får armarna gärna vara lätt utåtroterade (tummen lite högre upp än lillfingret) och gå därefter långsamt tillbaka till startposition.

Tänk på att utföra övningen kontrollerat och inte rycka upp gummibandet så att muskeln belastas i hela rörelseomfånget.

Tips

Axellyft åt sidan kan också utföras i kabelmaskin, med hantlar eller dylikt. Många tycker att det är svårt att köra axellyft åt sidan med gummiband med båda armarna. Man kan därför också köra övningen en arm i taget om man vill jämföra styrka och rörlighet i axlarna.

Börja inte med tung vikt eller motstånd. Få först känsla för tekniken och hur du ska lyfta korrekt åt sidan. Det är mycket viktigare än en högre belastning. Tänk också på dina förutsättningar. Som med allt annat när du är gravid – känns det inte bra, gör det inte.

Se alla våra gravidövningar 

Mer gravidträning

1

 

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises