Foamrolling lats

Muskelgrupper och syfte

Foamrolling är en typ av rörlighetsövningar som kommer åt muskelns djupare vävnader för att släppa på spända muskler och sträcka ut dem. Foamrolling lats utförs för att släppa på stora breda ryggmuskeln (latsen). Latsen påverkar rörligheten i axelleden när man ska sträcka armarna över huvudet.

Att foamrolla just den här muskeln kan vara bra för bara vardagliga aktiviteter. Använd övningen i din uppvärmning för att bli lite rörligare eller implementera den i dina befintliga träningspass för långsiktiga resultat.

Utförande Foamrolling lats

Lägg dig på sidan med foam rollern placerad nedanför armhålan. Underarmen placeras utsträckt eller med handen som stöd för huvudet. Den övre handen arbetar som stöd mot golvet. Det övre benets fot placeras i golvet antingen framför eller bakom det undre benet och kommer att röra kroppen i rörelsen.

Driv kroppen med armen och benet du har i golvet. Rulla musklerna från startläget och upp till armhålan, fram och tillbaka i 30-60 sekunder.

Tips

Luta dig gärna lite framåt och bakåt för att träffa olika vinklar på muskeln. Leta efter områden som känns extra ömma och lägg mer arbete där. Tänk på att inte överdriva med smärtan, låt det göra lagom ont och lyssna på din kropp.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises