Foamrolling insida lår

Muskelgrupper och syfte

Foamrolling insida lår släpper på musklerna på lårens insida som påverkar rörligheten och stabiliteten i höften. Höftböjaren är mycket viktig för många vardagliga rörelser. Det är därför viktigt att höften är stabil och flexibel. Rörlighetsövningar och stretchövningar hjälper med detta. Värt att nämna är också att man bör värna om sina höfter eftersom de ofta är ett problemområde när man blir till åldern.

Utförande Foamrolling insida lår

Lägg dig i en plankposition på armbågarna med ena benets knät och fot i golvet ute bredvid kroppen och det andra benet utsträckt med vikten på tårna. Foam roller placeras på längden (samma håll som kroppen) på undersidan av det böjda benet.

Rulla i korta rörelser i sidled enligt principen 5cm framåt, 3 cm bakåt eller tvärtom. Det beror på om du börjar inne vid höften eller ute vid knät. Du upprepar detta tills du har arbetat igenom hela muskeln eller i 30-60 sekunder.

Tips

Det är viktigt att du har en bra position innan du börjar rulla. Har du inte det så kan du tröttna innan du är färdig. Resultatet blir att du spänner dig och får sämre resultat.

Muskelkarta

1

Foamrolling insida lår muskelkarta

Alternativa övningar

1

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises