Foamrolling bröstryggsrörlighet

Se övningsvideo för foamrolling bröstrygg här

0

Foamrolling bröstrygg

0

Muskelgrupper och syfte

Foamrolling görs ofta för att komma åt djupt i muskelvävnaden och för att trycka ut delar av muskeln. Foamrolling bröstrygg ökar rörligheten i bröstryggen som står för en stor den av rörligheten i överkroppen. Rörligheten i just detta området är särskilt viktigt när man arbetar med styrkeövningar där armarna är över huvudet. Några exempel på dessa övningar kan vara axellyft, axelpress, chins m.m.

Utförande Foamrolling bröstrygg

Lägg dig på rygg på foamrollern med rumpan och fotsulorna i golvet. Knäpp händerna i nacken och tryck ihop armbågarna. Foamrollern bör ligga strax under skulderbladen.

Spänn magmusklerna lite lätt och tänk dig att du trycker ländryggen ner mot golvet och ”krummar” en aning. Detta gör du för att inte ”svanka” under övningen och tar ut rörelsen i ländryggen istället för i bröstryggen där rullen ligger. Därefter påbörjar du övningen genom att driva armbågarna uppåt bakåt och försöka ”räta ut” bröstryggen ner över rullen. Kom därefter upp och upprepa övningen. Vi rekommenderar att du kör 3-5 repetitioner innan du flyttar upp rullen en bit och fortsätter. Du bör kunna arbeta igenom hela bröstryggen med rullen på två platser utöver startläget.

Tips

Kom ihåg att trycka ihop armbågarna och låsa bålen så att du inte svankar under rörelsen. Arbeta långsamt och med kontroll för att foamrolling bröstrygg ska ge best resultat. Undvik överdriven smärta. Beroende på hur stel du är, kommer du att få känningar. Men överdriv inte, utan lyssna hellre på kroppen.

Muskelkarta

1

foamrolling bröstrygg muskelkarta

 

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Exercises