Öka din fettförbränning

Öka fettförbränningen med regelbundna lågintensiva eller högintensiva träningspass! Testa PWO kosttillskott för ännu effektivare fettförbränning.

Innehållsförteckning
  1. Ständig fettförbränning
  2. Välj lågintensiva aktiviteter
  3. Ge fettförbränningen en skjuts i rätt riktning
Denna guide lär dig
  • Hur du kan öka din fettförbränning

1: Ständig fettförbränning

Din kropp förbränner ständigt energi i form av fett och kolhydrater. Oavsett om du tränar eller inte så behöver kroppen näring för att fungera. Denna näring kan vara i form av protein, kolhydrater, fett och vitaminer etc.

När man tränar och konditionstränar är målet ofta att bli av med oönskade fettreserver som satt sig runt midjan eller höfterna. Fettförbränning är inte något avancerat utan sker ständigt. Vill du dock förbränna mer fett för att gå ner i vikt eller förändra din kroppsform, gäller det att du gör av med mer kalorier än du äter.

Genom att du rör på dig och får högre puls kräver kroppen mer energi och därmed ökar också fettförbränningen. Man behöver inte ägna sig åt högintensiva sporter utan det räcker med att ta en cykeltur, promenad eller dansa för att komma i bättre form och bränna mer fett.

Att försöka byta ut några långsamma och mer stillasittande vardagsaktiviteter mot mer rörliga sådana är en bra start på ett aktivare liv och en sundare kroppshållning.

2: Välj lågintensiva aktiviteter

Det kanske låter otroligt, men procentuellt sätt är det bättre att ägna sig åt lågintensiv än högintensiva träning för maximal fettförbränning på lång sikt. Konditionsträning som är långsam sliter inte lika hårt på kroppen. Du kan därmed vara igång längre och förbränna mer fett.

Detta stämmer främst för personer som är ovana vid att träna. Då vinner man mer på att ta en långpromenad än att ge sig på löpning. Faktum kvarstår att en halvtimmes löpning ger mer förbränning av både fett och kolhydrater än en halvtimmes promenad.

Under högintensiva aktiviteter måste du anstränga dig mycket mer. Men du kanske inte orkar springa varje dag och då kan en lågintensiv träningsform ge bättre resultat på lång sikt. Allt handlar givetvis om kroppsliga förutsättningar, vana och motivation.

Att ta en rask promenad på morgonen innan frukost är en träningsform som passar de flesta och som förbränner mycket fett. Högt tempo i kombination med låga insulinnivåer i kroppen ger en hög fettförbränning. Promenaden behöver dock inte ske på morgonen utan det viktiga vid denna typ av lågintensiva aktivitet är att vänta med att gå några timmar efter att du ätit.

Strax efter att du ätit är nämligen insulinnivåerna höga i kroppen och fettförbränningen är därför inte optimal. Fett och protein är bra att äta några timmar före du tränar eller promenerar, då motverkar du muskelnedbrytning samt maximerar fettförbränningen. Vi har alla olika förutsättningar så det bästa är att prova sig fram för att se vilken träningsform och näring som ger bäst resultat för dig.

3: Hjälpmedel för att öka fettförbränningen

Det finns små hjälpmedel och trix att ta till för att öka fettförbränningen ytterligare. Att prova något prestationshöjande preparat som innehåller koffein kan vara en möjlighet. Då känner du dig extra pigg och stark och kan orka mer i löpspåret eller under promenaden. Koffein sägs också öka frisättningen av fett från cellerna vilket gör att du förbränner mer.

Vissa hävdar även att starka kryddor som chili, senap och ingefära kan ha en positiv inverkan på fettförbränningen. Att sova och äta nyttigt är två andra avgörande faktorer för en sund fettförbränning. Det finns inga direkta genvägar till viktnedgång eller fettreducering.

Att träna och äta mycket fibrer och protein som mättar bra, dricka vatten och se till att sova gott är det självklara receptet. Men det skadar inte att prova att dricka en kopp kaffe eller äta lite kryddstark mat före träningspasset!

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar