Hur bränner man kalorier för att gå ner i vikt

De flesta är medvetna om att vi måste förbränna fler kalorier än vad vi stoppar i oss för att gå ner i vikt. Frågan är hur man bränner kalorier och vad kalorier egentligen är.

Kalorier är ett mått på energi. Det är den mängd energi som krävs för att höja en millimeter vatten en grad. Kalorier mäter den energi som frigörs när du steker mat.

Kalorier förbränns genom en komplicerad process som oxiderar mat till dess ursprungliga beståndsdelar. Till exempel, om du bränner socker kommer det omvandlas till koldioxid. I kroppen omvandlas maten till olika former av energi.

 

,

När du konsumerar mat bryts den ner och lagras som fettvävnad eller glykogen (som lagras i levern och muskelcellerna) för att förbrännas vid ett senare tillfälle. Kroppen föredrar att först bränna glykogenet som energi och efter det kommer kroppsfettet om du är tillräckligt aktiv.

Desto mer muskler du har i kroppen, desto fler kalorier kommer du att förbränna. Desto fler kalorier du förbränner desto mer kommer du att gå ner i vikt. Anledningen till det är att muskelcellerna är metaboliskt aktiva medan kroppsfettet är mindre aktivt och inte har någon större funktion mer än som lagrad energi.

Olika sorters mat innehåller olika mängd kalorier. Till exempel så innehåller ett gram protein eller kolhydrater 4 kalorier medan ett gram fett innehåller 9 kalorier. Det betyder att det är mer än dubbelt så mycket kalorier i fett än protein och kolhydrater. Desto mer fett du äter desto mer kalorier kommer din kropp att lagra.

Vissa höjer sin metaboliska grad genom att konsumera flera mindre måltider per dag istället för tre stora måltider. Genom att äta 5-6 gånger om dagen är insulinnivåerna mer kontrollerade.

Så frågan är hur du kan förbränna fler kalorier och höja din metabolism för att naturligt bränna fler kalorier. Ett effektivt sätt att förbränna fler kalorier är att bygga mer muskler och träna regelbundet för att förbruka mer energi och på så sätt förbränna fler kalorier.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar