Deffa, definiera muskulaturen

Hur blir man egentligen deffad? Att deffa som det kallas menas med att man definierar sina muskler genom att gå ner i fettvikt och få fram muskulaturens former. Något många kroppsbyggare börjar med under vårkanten fram mot sommaren, solen och stranden. Att få fram sexpacket på magen, muskulatur på armar, bröst och definiera sin kropps muskler.

För att kunna definiera muskler krävs det först och främst att man har någon muskulatur under späcket (fettet) på sin kropp. Många tror att en deff går på ett ögonblick men det är fel. Det krävs både planering, struktur och vilja för att kunna definiera sin kropp väl.

Många har tränat i flera år utan att uppnå ett tillfredsställande resultat i sin ”deff”. Det finns dem som inte får fram något sexpack överhuvudtaget för att deras kropp inte är byggd sådan, man har helt enkelt inte ett sexpack under huden.

,För att bli ”deffad” krävs att man går ner till en låg fettprocent och att man får bort underhudsfettet som räknas som det fett som är svårast att få bort. En låg fettprocent är för män cirka 12% då man är definierad. Men det kan självklart variera från person till person, på vissa krävs det lägre och på vissa krävs det inte så låg fettprocent för att sexpacket ska framträda.

Enligt läkare är en hälsosam fettprocent på kroppen mellan 14- och 20 % för medelmannen. Det kan givetvis diskuteras och skiljer sig också från man till man om vad som är en hälsosam fettprocent och inte.

Så för att bli ”deffad” är det viktigt att du ser efter vad du äter, det är omöjligt att bli ”deffad” om du äter snabbmat 4-5 dagar i veckan. Din diet spelar en oerhörd roll för hur din kropp kommer att se ut.

Det finns några speciella riktlinjer att följa.

– Försök hålla ditt kaloriintag mellan 2000 och 2500 kalorier
– Öka ditt proteinintag och försök att låta bli att äta kolhydrater efter klockan 18
– Låt bli att äta salt, socker och allt som innehåller snabba kolhydrater
– Drick vatten regelbundet
– Ät mindre portioner mat utspritt över dagen
– Svält inte dig själv.

Träningen
För att få fram din muskulatur under fettet krävs att du tränar hårt. Att träna hårt menas att du styrketränar minst tre gånger i veckan och håller igång med någon motionsgren som cardio, spinning eller liknande.

Istället för att hålla en hög intensitet ska du istället hålla på lite längre i dina cardioövningar.

Försök hålla varje pass mellan en timme och 90 minuter inkluderat cardioträningen.

Slutligen måste du komma ihåg att alla är födda med olika gener och psykiska förutsättningar. Ha tålamod så kommer du slutligen att se resultat ju längre in du kommer i din träning. För att nå dina mål krävs disciplin och hård träning så det är bara att bita i och köra på.

En mer detaljerad deff-guide kommer senare.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar