Träning ger dig ökad sexlust

Det har visat sig att träning ger ökad sexlust, tack vare produktionsökningen av lyckohormoner. I en studie vid San Diego University i Kalifornien har man undersökt hur träning påverkar lusten för sex.

Forskningens utförande

Man delade in försökspersonerna i två grupper. Den ena gruppen var fysiskt inaktiv i nio månader, medan den andra gruppen tränade konditionsträning fyra gånger i veckan. Forskarna konstaterade att de som hade tränat under testperioden hade 30 procent mer sex och 26 procent fler orgasmer, än de som inte tränat! Träning ger ökad sexlust, helt enkelt.

,

En positiv sidoeffekt av träning är att testosteronet i kroppen ökar. När testosteronet ökar, får man en större lust för sex. Generellt förbättras också konditionen, vilket gör att man blir piggare rent generellt och orkar mer i sängen. Ifall man är pigg och har mer ork så får man säkerligen också bättre sex än om man är trött och slut. Inte nog med det – träning minskar också stress. Stress brukar vara en av de saker som verkligen drar ner stresslusten. Samtidigt som testosteronet ökar, ökar också endorfiner, alltså lyckohormonerna, som gör att man blir mer mottaglig för sexuell stimulans. Träning ger ökad sexlust, samt bidrar till som att sexlivet blir bättre och orgasmerna blir fler.

,

Redan tidigare har man fastslagit att träning ökar produktionen av lyckohormoner och att man både blir gladare och piggare av träning i olika former. Nu har alltså forskare också kopplat samman detta med sexlivet. Vidare har man konstaterat att friska och aktiva människor rent generellt har färre sexuella dysfunktioner. En bov mot sexlusten och mycket annat i livet, är fetma, diabetes och högt blodtryck.

Kort och gott, träna mer och ha mer, och bättre, sex! Låter inte som en dålig ekvation, eller hur?

Källa: http://www.springerlink.com/content/j83234218p25kl72

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar