Träning för gravida

Graviditeten innebär en stor förändring i en kvinnas liv och kropp men ska inte vara en anledning till att överge träningen helt. Träning kan vara en stor fördel och göra det enklare för kvinnor att ta sig igenom graviditeten.

Några av fördelarna med träning under graviditet är listade lite längre ner. Nästan all styrketräning och vanlig träning är ofarlig under graviditet men man ska först och främst rådgöra med sin läkare, för att få ett klartecken. På så sätt kan du få reda på övningar som du inte ska utföra medan du är gravid. I vilket fall, så har ska alltid experter tillfrågas innan du börjar med din träning under din graviditet.

Nedan finns några av alla de fördelarna träning (t ex styrketräning) för med sig under och efter en kvinnas graviditet.

  • Ökad tolerans mot smärta och obehag som kan förekomma under graviditet med värkar.
  • Reducering av komplikationer före och efter graviditeten
  • Snabbare återhämtning efter graviditet
  • Reducering av benkramp som kan komma när man går upp i vikt
  • Minskar den hastiga ansamlingen av fett i kroppen genom

Hur mycket och intensiteten i din träning under graviditeten lite på hur du har tränat och hur vältränad du var innan du blev gravid. Aktiverade kvinnor som tränat innan kan klara av ett högre stadie av isometrisk träning (utan större rörelser, stabila övningar) medan kvinnor som inte varit aktiva förut ska ägna sig åt lättare träning och gång.

Undersökningar på Queens University på Irland har man hittat flera bevis på att träning under graviditeten är ett mycket bra sätt att förhindra komplikationer både före och efter graviditeten. Träningen ska inte handla om att göra några framsteg utan om att underhålla din nuvarande form. Tänk på att alltid rådgöra med din läkare innan du börjar träna under graviditet.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar