Tävla mot dig själv

Många av oss har en stark tävlingsinstinkt. En självklarhet när man ställer upp i idrottsgrenar och sporter där man verkligen tävlar mot andra. Oavsett vilket, om du tränar för att bli stark, större eller snabbare så är den bästa tävlingspartnern – tävla mot dig själv.

Det finns många som sneglar mot andra och jämför sin, kanske inte fullt så utvecklade kropp eller kondition mot folk som tränat i åratal. Detta kan sänka motivationen och framförallt självförtroendet, men är fullkomligt gagnlöst. För att du ska nå dina mål ska du mäta dina resultat mot dig själv. Vilka mål har du nått på vägen och vart ska du nå?

Koncentrera dig på din egen träning och resultat

Så länge du lägger koncentrationen på din egen träning och ser till din egen utveckling, istället för andras, kommer du nå mycket längre. Se till dina framsteg i träningen, då kan du alltid se dig själv som en vinnare. Det blir då också roligare att träna.

Studerandet av andras fysik, kondition och resultat är inte intressant i din egen utveckling. Man kan emellertid se efter träningsmetoder hos folk som kommit längre än sig själv. Då har man en chans att fånga upp övningar, program och kosthållning som kan fungera bra för sig själv. Man ska trots det ha i minne att olika träningsmetoder fungerar olika för olika personer. Det fina med människor är att vi alla är olika. Vi lever olika liv, har olika förutsättningar, personligheter och mycket mer. Därav ska vi alla träna på olika sätt med olika resultat också. Alla har inte lika förutsättningar, tävla mot dig själv.,

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar