Styrketräning för kvinnor

Något som är väldigt synd är att styrketräning oftast förknippas med muskulösa män. Många kvinnor ser inte styrketräning som ett alternativ till vanlig aerobisk träning. Faktum är att styrketräning är ett av de effektivaste sätten att gå ner i vikt på. Där en förhöjd metabolism (ämnesomsättning) sitter kvar långt efter ett träningspass. Därför är också styrketräning ett ypperligt sätt att gå ner i vikt på.

”Styrketräning fungerar för kvinnor i alla åldrar.”

Enligt studier och undersökningar som gjorts med kvinnor som styrketränar visar man på de många fördelarna styrketräning har. Styrketräning har inte enbart fördelar i en viktnedgång. Genom att styrketräna kommer du även att förhindra eventuella skador, minska hjärtsjukdomar och förhindra diabetes. Fördelarna med styrketräning är för många för att tas upp. Men det positiva är att styrketräning fungerar för kvinnor i alla åldrar.

”Om du tror att man som kvinna måste bli muskulös av att träna styrketräning så har du fel.”

Om du tror att man som kvinna måste bli muskulös av att träna styrketräning så har du fel. Kvinnor har oftast inte de genetiska förutsättningarna som krävs för att bygga stora muskler. Du kan även själv kontrollera hur pass mycket muskelmassa du vill bygga, genom att lyfta tyngre eller lättare vikter. Du kan därför på ett bra sätt kontrollera ganska bra hur du blir formad.

”Var aldrig rädd för att fråga om hur en övning utförs.”

Många påstår att kvinnor som styrketränar ska använda maskiner på grund av skaderisken i övningar med fria vikter. Detta är naturligtvis ett konstigt påstående då det inte finns några bevis för att så skulle vara fallet. Använd sunt förnuft och utför övningarna korrekt. Var aldrig rädd för att fråga om hur en övning utförs.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar