Lågkolhydratskost på ett hälsosamt sätt

Lågkolhydratsdieter som LCHF och Atkins har blivit extremt populära. Men även fast dessa typer av dieter kommer att hjälpa dig att gå ned i vikt så är det fortfarande för tidigt för att säga hur hälsosamma de faktiskt är för din kropp. Såhär äter du en kolhydratfattig kost på ett hälsosamt sätt.

Tricket är att reducera de “dåliga” kolhydraterna i din kost för en hälsosam viktnedgång.

Vad är då dåliga kolhydrater? Det är mat som inte stannar i systemet särskilt länge och gör dig hungrig igen snabbt efter att du ätit. Kakor, bakelser, kex, potatis, vitt bröd, vitt ris och pasta är exempel på just dåliga kolhydrater.

Bra kolhydrater, däremot, tas upp långsamt av kroppen och får dig att känna dig mätt längre. Exempel på bra kolhydrater är grönsaker som spenat, gröna bönor och broccoli. Även fullkorn är en viktig del av en balanserad diet eftersom det innehåller fiber.

 

Dessa är de grundläggande reglerna du behöver följa:

  • Ersätt vitt bröd, pasta och vitt ris med mörkt bröd och fullkornsalternativ.
  • Begränsa ditt sockerintag
  • Begränsa ditt intag av bananer, potatis, morötter och liknande frukter och grönsaker. Ersätt dom med bär (som innehåller mindre socker) och bladgrönsaker
  • Ät kyckling utan skinn, böner och fisk för att få i dig protein och begränsa gångerna du äter rött kött till en till två gånger i veckan.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar