Hälften träning, hälften kost

Oavsett om du tränar för att bli smalare eller tränar för att bli en fullbordad atlet så är kosten enormt viktig. Rent resultatmässigt så skulle man kunna säga att kosten utgör hälften för vad din träning kommer resultera i.

Som nämnts i många tidigare artiklar och som säkert många vet så utgör proteinet en av de viktigaste ingredienserna för att bygga muskler. Protein finner vi i mjölkprodukter, kött, nötter mm. Träningen stimulerar din kropp till att använda proteinet och bygga muskler. Med mer muskler kommer du även få en ökad metabolism (fettförbränning). Kyckling, kalkon, ägg, rent rött kött och tonfisk är populära matval bland styrketränare eftersom de innehåller höga halter protein och låga halter transfett som är dåligt för kolesterolet.

Det positiva med kyckling och kalkon är att du inte behöver tillsätta fett när du ska grilla både på grill och i ugnen. Det är bra om du kan undvika att använda matlagningsmetoder där du måste tillsätta fett. Det gäller främst när man steker kött. På kyckling och kalkon så väljer du det vita köttet. Det innehåller mindre fett än det mörkare köttet. Skinnet på kycklingen ska du också undvika eftersom det finns ett fettlager precis under skinnet.

Snabba kolhydrater är bra att äta innan eller under ett träningspass eftersom de snabba kolhydraterna förser kroppen med energi. Utan energin orkar du mindre vilket kommer skada din utveckling. Du ska emellertid vara försiktig med ditt intag av kolhydrater eftersom stora intag, mer än vad du förbränner under träningen kommer leda till att kolhydraterna omvandlas till fett. Hur mycket man ska inta är individuellt.

Att gå ner i vikt, bli större, bygga muskler och bli av med fett handlar lika mycket om att äta rätt mat som att äta rätt mängd mat.

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar