Glöm inte leg day!!

Det är många, väldigt många som helt eller delvis utesluter benträningen totalt. Att träna ben är enligt vissa, tråkigt, onödigt eller så säger man sig få tillräcklig träning genom cykling, löpning och andra sporter. Faktum är att du inte får tillräckligt med benträning genom de aktiviteter jag räknade upp.

Att få en symmetri där överkroppen passar ihop med underkroppen tycker jag med flera är väldigt viktigt. Anledningen är inte mindre än att det ser väldigt konstigt ut med man som har gigantisk överkropp och små stickor till ben. Man vill ha en symmetrisk kropp där överkroppen passar ihop med underkroppen och för det krävs det benträning.

Om du utelämnar en av kroppens största muskelgrupp, benen, så kommer du även gå miste om hormonell stimulans som krävs för återhämtning. Benen är en av de största muskelgrupperna och stimulansen av hormon kommer därför att öka och även hjälpa din övriga kropp till återhämtning och återuppbyggnad.

Att träna benen kommer också leda till att du förbränner mer kalorier än vad du gör vid träning av andra muskler eftersom benen tar lång tid för återhämtning och på grund av dess storlek. Din metabolism kommer därför att öka.

Det finns mängder med övningar för benen som du bör ta del av om du inte redan tränar ben. Vanlig löpning och cykling kommer du inte få stora ben av även om vissa försöker inbilla sig det. Lägg in minst ett pass i ditt schema där du kör benen stenhårt. Kör du två pass kan du köra framsida ben på det ena och baksida ben på det andra.

Har du frågor om benträning kan du bli medlem på vårt forum!

,

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar