Gå upp i vikt

Det är många som har problem med att gå upp i vikt även om man vill det. Anledningen är oftast ganska enkel, man äter för lite. För viktuppgång måste du äta mer kalorier än vad du gör av med. Du måste höja ditt kaloriintag för att komma på ett kaloriöverskott och kommer på så sätt att öka i vikt.

Öka ditt kaloriintag

För att öka ditt kaloriintag krävs att du äter mer kaloririk mat. Välj inte i första hand skräpmat som pizza och hamburgare. Maträtterna innehåller stora mängder transfetter som är ohälsosamma. Välj istället att hämta extra kalorier från mat som är hälsosam och som du kanske brukar äta. Visst är det enklare att välja kaloririk mat men det gör också att du får en massa onyttigheter som du inte vill ha.

Räkna på ditt kaloriintag och se vad du ligger på. Se sedan till att du ligger cirka 500kcal över ditt nuvarande kaloriintag för en viktuppgång på ca ett halvt kilo i veckan. Genom att träna styrketräning i samband med din viktökning kommer du öka i muskelmassa och därmed i vikt eftersom muskelmassa väger mer än fett.

Många som styrketränar har förstått att man inte kan bygga muskler samtidigt som man bränner fett. Därför äter man istället upp sig (bulkar), för att sedan utföra en deff och bli av med fettet.

Ta hjälp av kosttillskott för att ha ett konstant energiöverskott

För att kunna komma upp i så pass många kalorier så du går upp i vikt finns det hjälpmedel. T ex gainers och proteindrinkar som är bra vid frukost, mellanmål och i samband med träning. Du kan blanda din egen gainer (blandning av kolhydrater och protein) för en relativt billig peng genom att köpa protein och kolhydrater separat. Då har du också möjligheten att kontrollera hur mycket kolhydrater och protein du får i dig i varje drink. Leta efter protein och dextros för att ta direkt efter träning, dextros kostar cirka 40 kr för 1 kg.

Sammanfattningsvis

  • Räkna ut ditt kaloriintag under dagen
  • Se till att öka på ditt kaloriintag, men inte skräpmaten
  • Håll proteinintaget högt
  • Blanda din egen gainer och inta i samband med träning
  • 500kcal överskott per dag innebär en viktökning på 0,5 kilo i veckan

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar