Fråga: Börja träna efter skada (Diskbråck)

Hej!
Jag är en kille på 17 år (185 cm lång och väger ca 63 kg) För ungefär två år sedan var jag med i en skoterolycka. Jag komprimerade ryggen och bröt 4 kotor i ländryggen. Jag gick med en stödkorsett i 3 månader som bröt ned mina rygg och magmuskler. Jag fick besked om att jag fick börja motionera men inte bygga muskler kring skadan. Jag fick inte svanka (altså inte göra rugg-ups) Jag fick inte ha tryck på ryggen (som knäböj med stång). Men bara ett tag efter att jag börjat träna fick jag diskbråck. Men nu har dickbråcket och skadan läkt och jag är redo att börja träna igen.

Hur ska jag lägga upp min träning? Ska jag än undvika de övningar som dom tidigare sa jag ej fick utöva? Vilka övningar ska jag utöva om jag ska bygga upp rygg och mage som legat näst intill vilande i två år? Kan du sätta ihop ett träningsschema av vad du tror är möjligt? Jag kan ju int ha för tunga vikter nu i början. Mest ett schema som jag sedan kan öka på när jag känner att jag är redo att lägga på mer vikter.

Vore grymt snällt om du hjälpte mig. Eller ge annat tips för läkarna och sjukgymnasterna verkar inte vilja det.

Mvh
/Robin Larsson

———————————-

Martin Löwgren svarar:

 

Hej,
Har du haft en sådan allvarlig skada rekommenderar jag dig att uppsöka naprapat/sjukgymnast för noggrann genomgång av ett träningsschema. Jag vill inte bara slänga ur mig ett schema då jag inte kan övervaka hur du utför övningarna och därmed kanske skadar dig. Jag vill bara ditt bästa och i just ditt fall är kontakt med ett proffs den rätta vägen att gå.
Med vänliga hälsningar
Martin Löwgren

 

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar