Undvik skador genom uppvärmning

Det händer ofta men aldrig dig? Folk skadar sig ständigt i samband med träning. Ett knä som inte känns helt okej, eller en handled som värker. Man kan inte utföra många av sina övningar korrekt när man har en skada. Dessutom kan man även dra på sig fler skador om man fortsätter. Såhär kan du undvika skador genom uppvärmning. 

OBS! Gå till läkare och rådgör om du har fått ihållande smärtor.

Alltför ofta ser man människor som går direkt till skivstången eller maskinen och börjar “köra”. Det är aldrig en bra idé om man vill undvika skador. Ett bra sätt att undvika skador i det stora hela är att värma upp ordentligt innan man sätter igång med sitt träningspass. Det kan vara att utföra någon form av cardio-övning som spinning eller löpning i 10-15 minuter innan passet börjar. På så sätt ökar du blodcirkulationen, förser dina muskler med syre och kan undvika skador genom uppvärmning.

Tänk också på att vara fokuserad när du utför dina övningar. Det ligger mycket teknik bakom all sorts träning och det är inget som bör förbises. Genom att vara fokuserad och mentalt förberedd på dina kommande övningar kan du både prestera bättre och på så sätt undvika skador.

Personligen värmer jag även upp den muskelgrupp mitt träningspass involverar. Tränar jag bröst gör jag först t ex hantelpress med 1/3 av vikterna jag kommer använda senare. På så sätt värmer man även den specifika muskelgruppen innan man går in på tyngre vikter.

Är skadan redan skedd så är det bästa att rådgöra med en läkare innan man sätter sin fot på ett gym igen. Visst är det tråkigt med ett uppehåll, men det är tråkigare om man får värre skador och längre uppehåll i framtiden.,

Download our App Mygreatness

You'll be able to track your workouts, nail your nutrition plan, stock up on supps, and get fit on the go.

Relaterade Artiklar